Prăjitură cu nuci şi nes
Pentru o prăjitură cu nuci şi nes reuşită, trebuie să păstrezi cu stricteţe gramajele şi să ţii ingredientele la temperatura camerei. Poţi însoţi o bucată din această prăjitură cu o cană de ceai ori de cafea fierbinte. prietenii tăi vor fi de-a dreptul încântaţi!
Prăjitură cu nuci şi nes - Ingrediente (1 tavă)
Pentru aluat 2 linguri făină 6 ouă 140 g zahăr 1 pliculeţ praf de copt 150 g nuci un praf de sare
200 g unt la temperatura camerei
7 linguri nes
2 gălbenuşuri
2-3 linguri apă
160 g zahăr pudră
100 g nuci mărunţite
200 g ciocolată neagră
120 ml frişcă lichidă
100 g jumătăţi de nuci
50 ml apă
50 g zahăr
Prăjitură cu nuci şi nes - Mod de preparare
Pentru aluat macini nucile. Amesteci făina cu praful de copt. Separi gălbenuşurile de albuşuri, pe care le baţi cu sare. Gălbenuşurile le mixezi cu zahărul şi le încorporezi în albuşuri. Adaugi făina, nucile şi amesteci. Încingi cuptorul şi, într-o tavă tapetată, torni compoziţia şi o laşi până trece testul cu scobitoarea.
Pentru cremă, dizolvi nessul în 2-3 linguri de apă fierbinte. Mixezi untul cu gălbenuşurile, adaugi zahărul pudră, încorporezi nessul şi nucile şi amesteci. Torni crema peste
blatul răcit.
Pentru glazură, pui frişca lichidă şi ciocolata dată, eventual, prin răzătoarea mare într-o cratiţă pe baie de aburi. Amesteci continuu până se topeşte toată ciocolata. O torni pe deasupra cremei când aceasta s-a mai răcit. Poţi orna cu jumătăţi de nuci trecute printr-un sirop, pe care l-ai preparat din apa fiartă împreună cu zahărul.