Prăjitură cu pere caramelizate

prajitura jpeg

Perele sunt mult mai aromate ca merele, aşadar sunt fructul ideal când vrei să prepari o prăjitură răsturnată.

De ce ai nevoie pentru prăjitură cu pere caramelizate

Pentru caramel

3 linguri unt

75 g zahăr brun

2 pere

Pentru blat

100 ml lapte bătut

1 ou

150 g zahăr brun

50 g unt

1 linguriţă scorţişoară

1 linguriţă praf de copt

250 g făină

1 praf de ghimbir

1 praf nucşoară

Cum se prepară prăjitura cu pere caramelizate

Dai drumul la cuptor. Topeşti untul în forma în care vei prepara prăjitura, presari zahărul şi aşezi felii de pere curăţate.

Separat, combini laptele bătut cu oul, zahărul brun şi mixezi până când se omogenizează ingredientele. Adaugi făina, praful de copt, ghimbirul, scorţişoara şi nucşoara. Mixezi 2-3 minute şi torni compoziţia peste pere. Dai forma la cuptor 30-40 de minute până când prăjitura trece testul scobitorii. O laşi să se răcească 10 minute înainte să o răstorni.

Sursa http://www.cottagehousekitchen.com

http://www.cottagehousekitchen.com