Prăjitură cu pere caramelizate

Perele sunt mult mai aromate ca merele, aşadar sunt fructul ideal când vrei să prepari o prăjitură răsturnată.
De ce ai nevoie pentru prăjitură cu pere caramelizate
Pentru caramel
3 linguri unt
75 g zahăr brun
2 pere
Pentru blat
100 ml lapte bătut
1 ou
150 g zahăr brun
50 g unt
1 linguriţă scorţişoară
1 linguriţă praf de copt
250 g făină
1 praf de ghimbir
1 praf nucşoară
Cum se prepară prăjitura cu pere caramelizate
Dai drumul la cuptor. Topeşti untul în forma în care vei prepara prăjitura, presari zahărul şi aşezi felii de pere curăţate.
Separat, combini laptele bătut cu oul, zahărul brun şi mixezi până când se omogenizează ingredientele. Adaugi făina, praful de copt, ghimbirul, scorţişoara şi nucşoara. Mixezi 2-3 minute şi torni compoziţia peste pere. Dai forma la cuptor 30-40 de minute până când prăjitura trece testul scobitorii. O laşi să se răcească 10 minute înainte să o răstorni.