Prăjitură cu pere şi alune de pădure

Dacă vrei o alternativă la clasicii cozonaci rumeniţi în cuptoare. prepară această prăjitură cu pere şi alune de pădure. Ce ai nevoie
300 g făină
120 g zahăr brun
50 g unt
2 ouă
200 ml iaurt gros
20 g drojdie
scorţişoară măcinată
100 g alune de pădure
4 pere
Cum se prepară
Se amestecă drojdia cu două linguri de apă călduţă şi două linguri de făină. Se lasă la dospit circa 20 de minute. Se curăţă perele de coajă, se scot căsuţele seminţelor şi se trec pe răzătoarea mare. Alunele se introduc în cuptor pentru 10 minute, apoi se macină şi se amestecă cu perele.
Separat, se mixează zahărul brun cu untul, se adaugă scorţişoară măcinată, după gust, ouăle bătute uşor, iaurtul, drojdia dospită, compoziţia de pere cu alune măcinate. La sfârşit, se adaugă restul de făină şi se amestecă bine.
Compoziţia omogenizată se toarnă într-o formă rotundă tapetată cu folie specială de copt şi se introduce prăjitură cu pere şi alune în cuptorul preîncălzit pentru circa o oră. Această prăjitură cu pere şi alune de pădure se porţionează după răcirea completă.
Budinca de paine cu ciocolata si scortisoara
Budinca de paine cu ciocolata si scortisoara
Prajitura cu nuca si gem de visine
Prajitura cu nuca si gem de visine
sursa foto: Shutterstock