Prăjitură cu pere şi alune de pădure

prajitura pere alune padure jpeg

Dacă vrei o alternativă la clasicii cozonaci rumeniţi în cuptoare. prepară această prăjitură cu pere şi alune de pădure. Ce ai nevoie

cozonaci

300 g făină

120 g zahăr brun

50 g unt

2 ouă

200 ml iaurt gros

20 g drojdie

scorţişoară măcinată

100 g alune de pădure

4 pere

Cum se prepară

Se amestecă drojdia cu două linguri de apă călduţă şi două linguri de făină. Se lasă la dospit circa 20 de minute. Se curăţă perele de coajă, se scot căsuţele seminţelor şi se trec pe răzătoarea mare. Alunele se introduc în cuptor pentru 10 minute, apoi se macină şi se amestecă cu perele.

Separat, se mixează zahărul brun cu untul, se adaugă scorţişoară măcinată, după gust, ouăle bătute uşor, iaurtul, drojdia dospită, compoziţia de pere cu alune măcinate. La sfârşit, se adaugă restul de făină şi se amestecă bine.

Compoziţia omogenizată se toarnă într-o formă rotundă tapetată cu folie specială de copt şi se introduce prăjitură cu pere şi alune în cuptorul preîncălzit pentru circa o oră. Această prăjitură cu pere şi alune de pădure se porţionează după răcirea completă.

prăjitură cu pere

Salata de cartofi cu iaurt

Salata de cartofi cu iaurt

Budinca de paine cu ciocolata si scortisoara

Budinca de paine cu ciocolata si scortisoara

Prajitura cu nuca si gem de visine

Prajitura cu nuca si gem de visine

sursa foto: Shutterstock