Prăjitură cu pere şi cremă de ciocolată

Chiar dacă este a doua zi de Crăciun, iar cozonacii şi torturile nu s-au terminat încă, îţi mai oferim o reţetă delicioasa de prăjitură cu pere şi cremă de ciocolată. Chiar dacă nu o vei prepara acum, o vei pune deoparte pentru atunci când vei avea o altă ocazie. Garantăm că nu vei regreta!
Ingrediente
Pentru aluat 150 g brânză de vaci 6 linguri lapte 50 ml ulei 1 ou 100 g zahăr 1 pacheţel zahăr vanilat 300 g făină 1 pacheţel praf de copt 1 praf de sare
Pentru umplutură
1 kg pere
zeama de la o lămâie
20 g amidon
1 pachet
300 ml lapte
100 g zahăr
2 ouă
150 g
Pentru decor
30 g
3 linguri lichior de caise
Mod de preparare
Pentru aluatul de prăjitură, se amestecă brânza de vaci cu laptele, uleiul şi oul. Se adaugă zahărul, zahărul vanilat, făina cernută cu praful de copt, un vârf de cuţit de sare şi se frământă un aluat potrivit de tare. Se întinde într-o foaie şi se aşază într-o tavă unsă şi tapetată.
Se curăţă perele de coajă şi de seminţe, se taie felii subţiri şi se stropesc cu zeamă de lămâie. Se amestecă amidonul cu praful de budincă şi o cantitate mică de lapte. Restul de lapte se amestecă cu zahărul, se pune pe foc şi când dă în fiert se adaugă compoziţia de budincă. Se lasă să fiarbă, la foc mic, amestecându-se continuu, până se îngroaşă. Se dă să se răcească, amestecându-se din când în când.
Se adaugă gălbenuşurile şi brânza de vaci în cremă şi la final se încorporează albuşurile bătute spumă tare. Se întinde crema pe aluatul de prajitura, se aşază deasupra feliile de pere şi se introduce în cuptorul preîncălzit la 180° C pentru 40-50 de minute. Prăjitura cu pere şi cremă de ciocolată se unge cu gem amestecat cu lichior, se lasă să se răcească, după care se taie în porţii.
sursa foto: Profimedia