Prăjitură cu piersici

prajitura cu piersici jpeg

Cupără cu atenţie piersicile, să nu aibă pete ori lovituri pentru că zonele respecive se strică foarte repede, iar pentru această prăjitură ai nevoie de cele mai bune fructe.

Ingrediente

150 g zahăr plus 2 linguri pentru presărat piersicile 1 pacheţel zahăr vanilat 4 ouă 200 g făină 1 praf de copt 100 ml lapte 80 g unt 5-6 piersici 1 praf de sare 2 linguri zahăr pudră aromatizat cu vanilie

Cum se prepară

Se spală piersicile, se usucă cu prosoape absorbante, se curăţă de coajă, se taie pe jumătate, se scot sâmburii, se presară peste ele două linguri de zahăr şi se lasă la macerat 20 de minute. Între timp, se freacă 150 g de zahăr şi zahărul vanilat cu gălbenuşurile, se încorporează untul topit şi apoi laptele, alternând cu făina cernută cu praful de copt şi praful de sare. Se amestecă totul foarte bine, iar la sfârşit se încorporează uşor albuşurile bătute spumă tare. Se toarnă compoziţia într-o formă unsă şi tapetată cu făină. Deasupra se aşază, cu scobitura în jos, piersicile scurse de zeama lăsată în timpul macerării şi se pune prăjitura în cuptorul bine încins pentru circa 45-50 de minute. După răcire, se pudrează cu zahăr aromatizat cu vanilie şi se porţionează.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg