Prajitură cu piersici

Colourful fruit cake jpeg

Ai copt vreodată piersici? Atunci îţi este cunoscută aroma lor îmbietoare. Pentru această mireasmă, mai că merită ca toate dulciurile cu piersici să fie făcute la cuptor.

Ingrediente

6 ouă 6 linguri de zahăr 6 linguri de făină un vârf cuţit de sare 2 plicuri zahăr vanilat 1 praf de copt 4 piersici mari descojite un pumn vişine fără sâmburi zahăr pudră pentru decor sucul de la o jumătate de lămâie

Preparare

Separă gălbenuşurile de albuşuri. Bate albuşurile spumă cu un pic de sare. Dacă vrei ca spuma să fie mai tare, adaugă câteva picături de apă rece de la frigider. Adaugă zahărul treptat.

Bate gălbenuşurile şi adaugă-le pe rând în albuşurile bătute spumă. Pune făina în ploaie şi amestecă bine cu mixerul, ca să nu se facă cocoloaşe. La sfârşit, adaugă zahărul vanilat şi praful de copt stins în sucul de la jumătate de lămâie.

Pune compoziţia într-o fromă rotundă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Introdu forma în cuptorul încins în prealabil. După 10 minute pune peste pandişpanul copt pe jumătate piersicile tăiate în jumătăţi şi scurse şi vişinile, date prin făină. Lasă pandişpanul la cuptor încă 20 de minute. Când se răceşte pudrează cu zahăr.

sursa foto: Photolia



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg