Prajitură cu piersici

Colourful fruit cake jpeg

Ai copt vreodată piersici? Atunci îţi este cunoscută aroma lor îmbietoare. Pentru această mireasmă, mai că merită ca toate dulciurile cu piersici să fie făcute la cuptor.

Ingrediente

6 ouă 6 linguri de zahăr 6 linguri de făină un vârf cuţit de sare 2 plicuri zahăr vanilat 1 praf de copt 4 piersici mari descojite un pumn vişine fără sâmburi zahăr pudră pentru decor sucul de la o jumătate de lămâie

Preparare

Separă gălbenuşurile de albuşuri. Bate albuşurile spumă cu un pic de sare. Dacă vrei ca spuma să fie mai tare, adaugă câteva picături de apă rece de la frigider. Adaugă zahărul treptat.

Bate gălbenuşurile şi adaugă-le pe rând în albuşurile bătute spumă. Pune făina în ploaie şi amestecă bine cu mixerul, ca să nu se facă cocoloaşe. La sfârşit, adaugă zahărul vanilat şi praful de copt stins în sucul de la jumătate de lămâie.

Pune compoziţia într-o fromă rotundă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Introdu forma în cuptorul încins în prealabil. După 10 minute pune peste pandişpanul copt pe jumătate piersicile tăiate în jumătăţi şi scurse şi vişinile, date prin făină. Lasă pandişpanul la cuptor încă 20 de minute. Când se răceşte pudrează cu zahăr.

sursa foto: Photolia