Prăjitură cu piersici şi ciocolată FOTO

prajitura cu piersici si ciocolata jpeg

Piersicile sunt foarte bogate în vitamine şi antioxidanţi. Sunt o bună sursă de potasiu, fosfor, calciu, iar dacă vrei să beneficiciezi de toate proprităţuile sale trebuie să o mănânci crudă, nedescojită. În medicina chineză, este folosită sub formă de compot pentru inflamaţiile stomacale. Pentru această prăjitură cu piersici şi ciocolată vei folosi tot fructe din compot.

Prăjitură cu piersici şi ciocolată - Ingrediente (4 porţii)

Pentru blat 4 ouă 200 g zahăr pudră 200 g unt 250 g făină 1 praf de sare 1/2 pliculeţ praf de copt 1 esenţă de vanilie

600 ml lapte

2 pachete budincă de ciocolată

200 g zahăr

250 g unt

300 g piersici din compot

150 g margarină

100 g ciocolată de menaj

30 g cacao

1 esenţă de rom

50 g fistic pentru decor

Prăjitură cu piersici şi ciocolată - Mod de preparare

Albuşurile se bat spumă cu sarea şi zahărul pudră. Se adaugă gălbenuşurile treptat, untul topit şi răcit, esenţa de vanilie şi se bate energic. Se încorporează încet făina amestecată cu praful de copt.

image

Se toarnă compoziţia într-o tavă mai mică, unsă şi tapetată. Se introduce la cuptor pentru 35 de minute, după care se răstoarnă din tavă şi se lasă să se răcească.

image

Într-un vas, se amestecă laptele cu zahărul şi cu budinca de ciocolată. Se fierbe până devine ca o smântână groasă şi se lasă la răcit, amestecând continuu. După ce s-a răcit, se adaugă untul moale şi se omogenizează bine.

image

Piersicile se scurg de zeamă, se curăţă de coajă şi se taie felii. Se întinde crema pe suprafaţa blatului şi se aşază feliile de piersici.

image

Se topeşte margarina pe foc, se adaugă ciocolata, esenţa şi cacaua. Se amestecă bine ­până se omogenizează totul. Se lasă puţin să se răcească, după care se toarnă peste piersici. Se lasă la rece două ore, se taie şi se ornează cu fistic.

image