Prăjitură cu piersici şi ciocolată FOTO

Piersicile sunt foarte bogate în vitamine şi antioxidanţi. Sunt o bună sursă de potasiu, fosfor, calciu, iar dacă vrei să beneficiciezi de toate proprităţuile sale trebuie să o mănânci crudă, nedescojită. În medicina chineză, este folosită sub formă de compot pentru inflamaţiile stomacale. Pentru această prăjitură cu piersici şi ciocolată vei folosi tot fructe din compot.
Prăjitură cu piersici şi ciocolată - Ingrediente (4 porţii)
Pentru blat 4 ouă 200 g zahăr pudră 200 g unt 250 g făină 1 praf de sare 1/2 pliculeţ praf de copt 1 esenţă de vanilie
600 ml lapte
2 pachete budincă de ciocolată
200 g zahăr
250 g unt
300 g piersici din compot
150 g margarină
100 g ciocolată de menaj
30 g cacao
1 esenţă de rom
50 g fistic pentru decor
Prăjitură cu piersici şi ciocolată - Mod de preparare
Albuşurile se bat spumă cu sarea şi zahărul pudră. Se adaugă gălbenuşurile treptat, untul topit şi răcit, esenţa de vanilie şi se bate energic. Se încorporează încet făina amestecată cu praful de copt.

Se toarnă compoziţia într-o tavă mai mică, unsă şi tapetată. Se introduce la cuptor pentru 35 de minute, după care se răstoarnă din tavă şi se lasă să se răcească.

Într-un vas, se amestecă laptele cu zahărul şi cu budinca de ciocolată. Se fierbe până devine ca o smântână groasă şi se lasă la răcit, amestecând continuu. După ce s-a răcit, se adaugă untul moale şi se omogenizează bine.

Piersicile se scurg de zeamă, se curăţă de coajă şi se taie felii. Se întinde crema pe suprafaţa blatului şi se aşază feliile de piersici.

Se topeşte margarina pe foc, se adaugă ciocolata, esenţa şi cacaua. Se amestecă bine până se omogenizează totul. Se lasă puţin să se răcească, după care se toarnă peste piersici. Se lasă la rece două ore, se taie şi se ornează cu fistic.
