Prăjitură cu portocale şi scorţişoară. Reţetă grecească

prajitura cu portocale jpeg

Dacă în aceste zile friguroase gândul îţi zboară la vacanţa de vară îţi poţi alina dorul de Grecia cu o delicioasă prăjitură cu portocale şi scorţişoară. Aceastăn reţetă grecească este deliciul copiilor şi plăcerea mamelor şi bunicilor pentru că se prepară foarte uşor.

Prăjitură cu portocale şi scorţişoară. Reţetă grecească - Ingrediente

Pentru prăjitură

120 g unt

200 g zahăr

2 ouă

1 lingură coajă de portocală

1 lingură esenţă de vanile

100 g mălai

200 g făină

1 linguriţă praf de copt

1 linguriţă scorţişoară

100 ml lapte

Pentru sirop

200 g zahăr

200 ml apă

100 ml suc de portocală proaspăt

1 portocală feliată

1 baton de scorţişoară

Prăjitură cu portocale şi scorţişoară. Reţetă grecească - Mod de preparare

Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Combini făina cu mălaiul, praful de copt şi scorţişoara. Mixezi untul la temperatura camerei cu zahărul până când capătă o consistenţă cremoasă. Adaugi coaja de portocală, esenţa de vanilie, ouăle şi laptele. Încorporezi ingredientele uscate şi după ce s-au omogenizat torni compoziţia în tavă. O ţii la cuptor până când trece testul scobitorii. Laşi prăjitura să se răcorească 10 minute.

Pentru sirop, amesteci toate ingredientele, le pui pe foc şi le fierbi 4-5 minute. Îndepărtezi feliile de portocală şi batonul de scorţişoară şi torni siropul peste prăjitură. O laşi cel puţin 15 minute înainte să o porţionezi. Cu cât o laşi să stea mai mult, cu atât este mai bună.

Sursa foto https://gfhomebakery.com

https://gfhomebakery.com

Negresă cu portocale

Negresă cu portocale

Tartă cu portocale, fără zahăr

Tartă cu portocale, fără zahăr

Tort de portocale cu coniac

Tort de portocale cu coniac

Tort cu budincă de vanilie şi portocale

Tort cu budincă de vanilie şi portocale