Prăjitură cu portocale şi scorţişoară. Reţetă grecească

Dacă în aceste zile friguroase gândul îţi zboară la vacanţa de vară îţi poţi alina dorul de Grecia cu o delicioasă prăjitură cu portocale şi scorţişoară. Aceastăn reţetă grecească este deliciul copiilor şi plăcerea mamelor şi bunicilor pentru că se prepară foarte uşor.
Prăjitură cu portocale şi scorţişoară. Reţetă grecească - Ingrediente
Pentru prăjitură
120 g unt
200 g zahăr
2 ouă
1 lingură coajă de portocală
1 lingură esenţă de vanile
100 g mălai
200 g făină
1 linguriţă praf de copt
1 linguriţă scorţişoară
100 ml lapte
Pentru sirop
200 g zahăr
200 ml apă
100 ml suc de portocală proaspăt
1 portocală feliată
1 baton de scorţişoară
Prăjitură cu portocale şi scorţişoară. Reţetă grecească - Mod de preparare
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Combini făina cu mălaiul, praful de copt şi scorţişoara. Mixezi untul la temperatura camerei cu zahărul până când capătă o consistenţă cremoasă. Adaugi coaja de portocală, esenţa de vanilie, ouăle şi laptele. Încorporezi ingredientele uscate şi după ce s-au omogenizat torni compoziţia în tavă. O ţii la cuptor până când trece testul scobitorii. Laşi prăjitura să se răcorească 10 minute.
Pentru sirop, amesteci toate ingredientele, le pui pe foc şi le fierbi 4-5 minute. Îndepărtezi feliile de portocală şi batonul de scorţişoară şi torni siropul peste prăjitură. O laşi cel puţin 15 minute înainte să o porţionezi. Cu cât o laşi să stea mai mult, cu atât este mai bună.
Sursa foto https://gfhomebakery.com
Tartă cu portocale, fără zahăr
Tartă cu portocale, fără zahăr