Prăjitură cu prune şi aluat sfărâmicios FOTO

Fel şi fel de reţete cu prune am pregătit pentru voi. Pentru că aceste fructe ne plac foarte mult, ne-am gândit să încercăm şi să vă propunem şi vouă aceste reţete, în cazul în care şi voi iubiţi prunele la fel de mult ca noi.
Prăjitură cu prune şi aluat sfărâmicios - Ingrediente
600 g făină 2 ouă 200 g zahăr pudră 400 g unt 2 kg prune bine coapte 1 vârf cuţit de sare
Pentru decor
50 g unt
65 g zahăr
75 g făină
Prăjitură cu prune şi aluat sfărâmicios - Mod de preparare
Cerni făina într-un vas, adaugi untul tăiat cubuleţe, zahărul pudră, sarea şi ouăle. Frămânţi un aluat neted, îl înveleşti în folie şi-l pui la frigider pentru o oră. Între timp, speli prunele, le scoţi sâmburii şi le laşi să se scurgă, după care le tai în patru.

Scoţi aluatul şi-l întinzi într-o foaie potrivit de groasă. Tapetezi o formă dreptunghiulară încăpătoare şi o îmbraci cu foaia de aluat. Apeşi bine pe margini, iar surplusul îl tai. Înţepi aluatul cu furculiţa şi introduci forma în cuptorul preîncălzit la 200 °C, pentru 10 minute.

Scoţi forma din cuptor, laşi să se răcească puţin. Acoperi tarta cu sferturile de prune cu coaja în jos. Pentru decor, freci untul cu zahărul şi cu făina până obţii un amestec uşor, uscat şi sfărâmicios.

Presari prunele cu decor sfărâmicios şi introduci din nou tava la cuptor, circa 30 de minute. O laşi să se răcească şi o porţionezi.
