Prăjitură cu prune şi vanilie

Prunele sunt foarte bogate în fosfor, magneziu şi fibre alimentare şi sunt indicate şi persoanelor vârstnice tocmai datorită vitaminelor şi mineralelor pe care le conţin. Prunele sunt foarte bune în tot felul de desrturi, aşa cum este această prăjitură cu prune şi vanilie.
Prăjitură cu prune şi vanilie - Ingrediente
3 ouă 125 g zahăr 50 g unt 1/2 pachet praf de copt 1 esenţă de vanilie 150 g făină 200 g prune zahăr pudră pentru decor
Prăjitură cu prune şi vanilie - Cum se prepară
Se bat albuşurile spumă tare cu un praf de sare, se adaugă zahărul şi se bate până se topeşte. Gălbenuşurile se bat cu untul topit şi răcit şi se adaugă treptat peste albuşuri. Se adaugă esenţa de vanilie şi se încorporează uşor făina amestecată cu praful de copt. Prunele se spală şi se curăţă de sâmburi. Într-un vas termorezistent mai mic uns şi tapetat, se toarnă 3/4 din compoziţie, se pun jumătăţile de prune şi restul de aluat. Se introduce la cuptor pentru 40-45 de minute, la foc potrivit. Prăjitura cu prune şi vanilie se taie rece, după ce presari deasupra zahăr pudră.