Prăjitură cu rubarbă

prajitura cu rubarba jpeg

Cu aroma sa dulce-acrişoară, rubarba dă savoare plăcintelor şi prăjiturilor.

Ingrediente (1 tavă) 350 g tije de rubarbă 250 zahăr 3 ouă 200 g unt 75% grăsime 350 g făină seminţele de la o păstaie de vanilie 1 ½ linguriţă praf de copt 150 g smântână 20% grăsime

Mod de preparare

Tai rubarba fâşii, le presari cu 50 g zahăr şi le laşi 5 minute să se înmoaie puţin. Tapetezi o tavă şi aşezi rubarba, cu tot cu sucul obţinut.

Separat, mixezi restul de zahăr cu unt, până se topeşte, şi adaugi ouăle, pe rând, amestecând bine. Pui seminţele de vanilie şi omogenizezi. Amesteci făina şi praful de copt, apoi încorporezi în compoziţie o treime din făină, o jumătate de cantitate de smântână, încă o treime de făină, restul de smântână şi ultima parte de făină, amestecând după fiecare.

Torni totul în tavă, peste rubarbă, şi o dai la cuptorul încălzit. Coci la 180 de grade, 20-30 de minute sau până trece testul scobitorii. O scoţi din cuptor şi o laşi deoparte să se răcorească puţin, nu mult, pentru că dacă se răceşte nu se mai desprinde din tavă.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg