Prăjitură cu spumă de căpşuni şi frişcă

prajitura cu spuma de capsuni si frisca jpeg

E sezonul căpşunilor, iar deserturile cu acest fruct sunt absolut delicioase! Încercaţi această reţetă de prăjitură cu spumă de căpşuni şi frişcă!

Prăjitură cu spumă de căpşuni şi frişcă - Ingrediente (5 porţii)

Pentru spumă 300 g căpşuni 4 ouă 10 linguri zahăr 5 linguri lapte praf 650 ml frişcă lichidă 4 pliculeţe gelatină ½ fiolă esenţă vanilie

300 g biscuiţi digestivi

100 g ciocolată menaj

100 ml coniac

200 ml frişcă

500 g căpşuni

200 g căpşuni

50 g ciocolată rasă

Prăjitură cu spumă de căpşuni şi frişcă - Mod de preparare

Cureţi şi speli căpşunile. Le scurgi şi apoi le dai la blender. Separat, amesteci ouăle cu zahărul şi cu laptele praf. Îl pui pe baie de aburi şi laşi până se întăreşte crema, amestecând continuu. Dai la răcit.



Pui gelatina la înmuiat în 130 ml apă circa 15 minute. O topeşti pe foc şi, când este aproape rece, o amesteci cu crema de ou. Mixezi frişca şi o dai la rece 15 minute. Apoi o amesteci cu piureul de căpşuni, cu esenţa de vanilie şi crema de ou cu gelatină.

Zdrobeşti biscuiţii cu un făcăleţ şi îi pui într-un vas. Topeşti ciocolata menaj pe baie de aburi, la foc mic şi o torni peste biscuiţi. Adaugi coniacul. Îmbraci cu folie de plastic o tavă dreptunghiulară cu pereţi înalţi şi torni amestecul de biscuiţi. Uniformizezi cu o lingură, apoi aşezi căpşunile spălate. Torni spuma amestecată cu 100 ml frişcă bătută şi ornezi prăjitura, din loc în loc, cu căpşuni tăiate. Decorezi cu ciocolată rasă şi cu frişca rămasă.