Prăjitură cu stafide

1 prajitura cu stafide jpg jpeg

Ştim cu toţii momentele alea când ne apucă pofta de ceva dulce, dar în niciun caz de produse din comerţ sau banala ciocolată. Îţi propunem o prăjitură rapidă şi super gustoasă cu stafide. Stafidele sunt foarte sănătoase şi au un gust inconfundabil. Pentru momentele de relaxare, pregăteşte o prăjitură cu care vei bucura pe toată lumea!

Ingrediente pentru prăjitură cu stafide:

250 g unt la temperatura camerei 215 g zahăr tos 1 linguriţă esenţă de vanilie 3 ouă 450 g făină 1 linguriţă praf de copt 125 ml lapte 385 g stafide unt pentru uns tava

Mod de preparare prăjitură cu stafide: 

Încălzeşti cuptorul. Mixezi untul, zahărul şi esenţa de vanilie până formează o cremă. Adaugi ouăle, unul câte unul,  având grijă să le baţi bine până se omogenizează.

Combini făina cu praful de copt şi încorporezi jumătate din acest amestec în crema de unt. Adaugi  jumătate din cantitatea de lapte, apoi restul de amestec de făină, urmat de laptele rămas. Cu o lingură metalică, încorporezi stafidele.

Torni amestecul de prăjitură, aranjându-l uniform, într-o tavă tapetată, pe care o bagi apoi la cuptor pentru circa o oră şi jumătate (până când trece testul scobitorii). Scoţi din cuptor şi o laşi să se răcească puţin. Tai prăjitura în felii şi o serveşti caldă.  

Sursa: www.taste.com

www.taste.com