Prăjitură cu struguri şi brânză

prajitura cu struguri si branza jpeg

În Europa, viţa-de-vie a fost cultivată de grecii antici, care au descoperit şi puterile tămăduitoare ale strugurilor. Şi romanii au acordat o importanţă viticulturii, iar pe vremea Imperiului chiar au apărut noi soiuri de struguri.

Ingrediente

Pentru blat 250 g biscuiţi digestivi 125 g unt

500 g brânză proaspătă de vaci

150 g zahăr pudră

50 g smântână

2 linguri făină

2 ouă

50 g alune

1 linguriţă esenţă de vanilie

coaja de la 1 lămâie

100 g struguri

Mod de preparare

Zdrobeşti biscuiţii şi-i amesteci cu untul topit. Îi aşezi într-o formă rotundă, cu inel detaşabil şi-i presezi uşor. Dai tava la rece 10-15 minute.

Mixezi brânza de vaci bine scursă cu zahărul, până capătă o consistenţă cremoasă. Încorporezi smântâna, ouăle, făina, esenţa de vanilie şi coaja de lămâie. Torni compoziţia peste blat, o nivelezi şi o dai la cuptor, până când se rumeneşte uşor. O laşi la răcit, aşezi deasupra boabele de struguri şi presari alunele zdrobite.