Prăjitură cu struguri şi cremă de brânză

Combinaţia de fructe cu cremă de brânză a fost mai mereu pe placul nostru. Aşa că, am încercat şi de data aceasta o reţetă de prăjitură cu struguri şi cremă de brânză, o reţetă delicioasă cu care ne-am răsfăţat prietenii.
Prăjitură cu struguri şi cremă de brânză - Ingrediente
Pentru blat 3 ouă 250 g zahăr pudră 250 g făină 1/2 plic praf de copt zeama de la o lămâie 6 linguri coniac
Pentru cremă
1 kg brânză de vaci
300 g zahăr
200 ml frişcă lichidă
întăritor pentru frişcă
Pentru decor
300 g struguri negri şi albi
2 pliculeţe gelatină
Prăjitură cu struguri şi cremă de brânză - Cum se prepară
Pentru prepararea blatului, pui într-un bol ouăle şi zahărul şi le baţi bine cu mixerul. Adaugi praful de copt combinat cu făina, zeama de lămâie şi le amesteci bine.
Torni compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi laşi la cuptor 20 de minute. Când este gata, îl scoţi, îl laşi la răcit pe o farfurie şi îl însiropezi cu coniacul.
Pentru cremă, mixezi brânza scursă bine cu zahărul. Separat, baţi frişca rece, adaugi întăritorul şi mai amesteci un pic, apoi încorporezi compoziţia în brânză şi o întinzi peste blatul rece. Dizolvi gelatina în puţină apă rece. Aşezi boabe de struguri întregi sau tăiate jumătăţi pe deasupra şi torni gelatina.
Dai la frigider 3-4 ore şi serveşti rece.
Minitarte cu struguri şi cremă de vanilie
Minitarte cu struguri şi cremă de vanilie
Ruladă cu struguri şi brânză de vaci