Prăjitură cu vişine

prajitura cu visine jpeg

Aceste fructe acrişoare pot fi vedeta unei prăjituri cu vişine, un pandişpan simplu dar foarte aromat care se prepară şi destul de repede şi care este şi foarte gustos. L-am preparat deseori pentru cei dragi, iar rezultatul a fost acelaşi de fiecare dată: tava goală în numai 2-3 ore.

Prăjitură cu vişine - Ingrediente (8 porţii)

6 ouă 6 linguri apă caldă 300 g zahăr 350 g făină 1 pliculeţ zahăr vanilat 1 praf de sare 1 cubuleţ de unt pentru uns tava 250 g vişine (congelate sau din compot) 50 g zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru decor

Prăjitură cu vişine - Cum se prepară

Se bat albuşurile spumă cu praful de sare, apoi se adaugă treptat jumătate din cantitatea de zahăr. Separat, se freacă gălbenuşurile cu restul de zahăr şi zahărul vanilat până îşi dublează volumul. Se adaugă câte o lingură de apă, frecând în continuare. Se încorporează făina turnată „în ploaie”, iar la final se adaugă albuşurile bătute spumă. Se amestecă uşor.

Se toarnă compoziţia într-o formă rotundă, unsă cu unt şi tapetată cu făină. Dacă vişinele sunt congelate, se pun la scurs, se dau prin făină şi se pun deasupra aluatului, după care se introduce tava la cuptor pentru circa 35-40 de minute.

Dacă fructele sunt din compot, se introduce prăjitura în cuptor pentru 10-15 minute până ce blatul prinde o crustă uşoară. Apoi se pun rapid fructele şi se continuă coacerea până este gata prăjitura.

Se decorează cu zahăr pudră aromatizat cu vanilie şi se serveşte după răcirea completă.