Prăjitură cu vişine

prajitura visine jpeg

Azi e Ziua Îndrăgostiţilor. Nu este târziu să prepari o prăjitură cu vişine special pentru persoana iubită. Noi te învăţăm cum.

Ingrediente pentru prăjitură cu vişine

Pentru aluat 1 cană făină 3/4 cană zahăr pudră 4 ouă 200 g unt 2 linguri cacao 2 linguriţe praf de copt 250-300 g vişine din vişinată

2 căni lapte

1 1/2 plicuri praf budincă de vanilie

200 g unt

3/4 cană zahăr pudră

2 linguri rom

200 g ciocolată pentru glazură

5 linguri ulei pentru glazură

50 g ciocolată

cireşe confiate pentru decor

Mod de preparare pentru prăjitură cu vişine

Se cerne făina cu praful de copt, se adaugă untul ­topit, zahărul pudră şi se amestecă. Se adaugă ouăle şi se mixează 3-4 minute. Se pune jumătate de aluat într-o tavă de

22x30 cm, unsă şi tapetată. În aluatul rămas se pune ­cacaua şi se amestecă bine. Se toarnă peste aluatul alb. Vişinele se curăţă de sâmburi şi se aşază peste ­aluatul cu cacao. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit şi se coace, la foc potrivit, 25-30 de minute. Se lasă să se răcească.

Laptele se pune la fiert. Praful de budincă se amestecă cu puţin lapte şi se toarnă peste laptele fierbinte, amestecând continuu cu ­telul. Se fierbe, la foc mic, ­două minute, amestecând constant, după care se dă să se răcească. Untul se mixează cu zahărul pudră, se adaugă treptat crema rece şi romul. Se întinde crema peste prăjitură şi se dă la rece să se întărească. Se topeşte ciocolata cu 5 linguri de ulei şi se pune peste cremă. Se întinde bine şi se lasă să se întărească. Se porţionează şi fiecare bucată de prăjitură cu vişine se decorează cu ciocolată rasă şi cu cireşe confiate.

sursa foto: ImageFood