Prăjitură cu zmeură şi cremă de fistic (fără foc)

Nimic nu te răcoreşte mai bine pe timpul verii ca un desert rece, cu fructe. Şi dacă îl poţi prepara această prăjitură cu zmeură şi cremă de fistic (fără foc) şi fără să te atingi de aragaz, parcă-i şi mai bună.
Prăjitură cu zmeură şi cremă de fistic (fără foc) - Ingrediente
1 pachet de pişcoturi 500 g smântână grasă 2 plicuri praf de frişcă 100 g zahăr 200 ml zeamă de compot de ananas 2 esenţe de fistic 1 picătură colorant alimentar verde 1 plic gelatină 200 g zmeură 50 g fistic crud
Prăjitură cu zmeură şi cremă de fistic (fără foc) - Mod de preparare
Baţi smântâna cu praful de frişcă, zahărul, o esenţă de fistic şi colorantul verde. Dizolvi gelatina în 50 ml apă fierbinte şi o adaugi în crema de smântână, amestecând cu grijă.
Amesteci zeama de compot cu esenţa de fistic rămasă. Aşezi un strat de pişcoturi însiropate în compot într-o tavă mai mică. Presari fisticul crud, întinzi jumătate din cremă, presari zmeura şi pui restul de cremă. Acoperi prăjitura cu zmeură şi cremă de fistic (fără foc) cu un strat de pişcoturi însiropate şi o dai la frigider pentru trei ore.