Prăjitură cu zmeură şi frişcă

prajitura cu zmeura si frisca jpeg

Gustul dulce-acrişor al zmeurei se combină perfect cu dulceaţa de frişcă din această prăjitură! Şi când te gândeşti că această prăjitură nici măcar nu este vreo mare fiolozofie!

Ingrediente

Pentru blat 375 g făină 250 g unt 125 g zahăr 1 ou ½ lămâie 1 vârf cuţit bicarbonat coaja de la o lămâie

300 g zmeură proaspătă

300 g frişcă

Mod de preparare

Cerne făina pe planşetă, fă o adâncitură la mijloc, unde pui oul, coaja rasă de la o lămâie, bicarbonatul stins cu o lingură de zeamă de lămâie, untul tăiat bucăţele şi zahărul. Amestecă cu mâna ingredientele şi frământă bine. Aluatul îl împarţi în trei şi îl întinzi în foi subţiri pe fundul tăvii, apoi le coci pe rând. Ai grijă să nu se usuce prea tare!

Aşază foile coapte pe o suprafaţă plană, pentru a nu se deforma. Aşază prima foaie de blat într-o tavă, adaugă frişca şi zmeura, acoperă cu cel de-al doilea blat şi repetă operaţia până termini cele trei blaturi, fructele şi frişca. Prăjitura se termină cu un strat de fructe şi cu frişcă.Desertul se ţine la rece până în momentul servirii, când se porţionează.