Prăjitură de cafea cu piersici şi afine
Îţi plac fructele de sezon ? Uite o reţetă care încorporează piersicile şi afinele şi care îţi va placea cu siguranţă.
Ingrediente
Pentru topping
½ cană făină ½ cană zahăr brun 2 linguri zahăr granulat ¼ linguriţă scorţişoară măcinată un praf de sare ¼ cană unt nesărat, tăiat în 8 bucăţele
Pentru prăjitură
½ cană făină
½ linguriţă praf de copt
10 linguri unt nesărat
210 linguri unt nesărat
2/3 cană zahăr granulat
½ linguriţă sare
½ linguriţă esenţă de vanilie
2 ouă, la temperatura camerei
2 căni afine proaspete
2 căni piersici proaspete, tăiate în bucăţele
Mod de preparare
Pentru topping: Folosind un mixer electric, combină făina, zahărul, scorţişoara şi sarea la viteză mică, pentru 45 de secunde, până la omogenizare. Adaugă untul şi continuă să amesteci până când untul se încorporează. Transferă totul într-un bol mic şi lasa-l deoparte.
Pentru prăjitură: Preâncălzeşte cuptorul. Într-un bol mic, alătură făina şi praful de copt. Folosind un mixer electric, amestecă untul, zahărul şi sarea la viteză medie, pentru 3 minute, până când zahărul se topeşte.
Adaugă esenţa de vanilie şi amestecă pentru 30 de secunde. Redu viteza mixerului la mediu, adaugă ouăle treptat şi continuă să amesteci , până când conţinutul devine pufos. Redu viteza mixerului la minim, adaugă treptat faina şi amestecă pentru 20 de secunde, până când făina se încorporează.
Foloseşte o spatulă pentru a termina de amestecat, pentru ca aluatul să nu aibă cocoloaşe. Folosind spatula, amestecă adăugând afinele şi piersicile. Se ia continutul pentru topping şi se fărâmiţează cu ajutorul mâinilor. Se pune deasupra.
Transferă aluatul în tava pregătită. Foloseşte spatula pentru a distribuii alauatul în mod egal pe toată suprafaţa. Găteşte până când se rumeneşte pe deasupra, cam 55 de minute. Lasă deoparte prajitura pentru 20 de minute.
Se foloseşte un cuţit pentru a dezlipii prăjitura de pe marginile tăvii şi se răstoarnă.
sursa: http://www.browneyedbaker.com