Prăjitură de casă cu fulgi de cocos

Cele mai bune prăjituri sunt cele preparate în casă. Este şi cazul acestei reţete de prăjitură de casă cu fulgi de cocos.
Ingrediente pentru prăjitură de casă cu fulgi de cocos
Pentru aluat 2 ouă 2 linguri miere 250 g zahăr 100 g margarină 200 ml lapte 1 praf de copt 300 g făină
200 g zahăr
200 g margarină
100 g ciocolată
100 ml lapte
1 esenţă de rom
2 linguri cacao
200 g cocos
Mod de preparare pentru prăjitură de casă cu fulgi de cocos
Se mixează ouăle cu zahărul şi mierea, apoi se adaugă laptele, margarina moale şi făina amestecată cu praful de copt. Se toarnă compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată şi se dă la cuptor pentru 45 de minute.
Pentru glazură, se pun într-o cratiţă laptele, zahărul, margarina tăiată cubuleţe, ciocolata rasă şi cacaua. Se fierbe totul pe foc mic până se obţine un sirop omogen. La final se adaugă esenţa de rom şi se lasă la rece.
Se taie prăjitura cuburi şi se ţine fiecare bucăţică câteva secunde în siropul de ciocolată, apoi se tăvăleşte prin nuca de cocos. Aţi aobţinut cea mai bună prăjitură de casă cu fulgi de cocos!