Prăjitură de casă cu fulgi de cocos

prajitura  de casa fulgi cocos jpeg

Cele mai bune prăjituri sunt cele preparate în casă. Este şi cazul acestei reţete de prăjitură de casă cu fulgi de cocos.

Ingrediente pentru prăjitură de casă cu fulgi de cocos

Pentru aluat 2 ouă 2 linguri miere 250 g zahăr 100 g margarină 200 ml lapte 1 praf de copt 300 g făină

200 g zahăr

200 g margarină

100 g ciocolată

100 ml lapte

1 esenţă de rom

2 linguri cacao

200 g cocos

Mod de preparare pentru prăjitură de casă cu fulgi de cocos

Se mixează ouăle cu zahărul şi mierea, apoi se adaugă laptele, margarina moale şi făina amestecată cu praful de copt. Se toarnă compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată şi se dă la cuptor pentru 45 de minute.

Pentru glazură, se pun ­într-o cratiţă laptele, zahărul, ­margarina tăiată cubuleţe, cio­colata rasă şi cacaua. Se fierbe totul pe foc mic până se obţine un sirop omogen. La final se adaugă esenţa de rom şi se lasă la rece.

Se taie prăjitura cuburi şi se ţine fiecare bucăţică câteva secunde în siropul de ciocolată, apoi se tăvăleşte prin nuca de cocos. Aţi aobţinut cea mai bună prăjitură de casă cu fulgi de cocos!