Prăjitură de ciocolată, fără coacere

Cui nu i-ar plăcea ca pe căldurile astea, chiar dacă ar vrea să mănânce un desert delicios, să nu dea deloc drumul la cuptor? Nu, nu este o fantezie culinară. Este chiar o relitate, mai ales dacă încerci această reţetă de prăjitură de ciocolată fără coacere. Dacă ţii post, poţi folosi laptre de soia ori de orez.
Prăjitură de ciocolată fără coacere - Ingrediente
1 cană cuşcuş 1 cană zahăr 85 g cacao 250 ml apă 1 praf sare
2 căni lapte
125 g zahăr
5 linguri făină de amidon
3 linguri cacao
coacăze
Prăjitură de ciocolată fără coacere - Mod de preparare
Torni apa într-un vas şi adaugi cuşcuşul, zahărul, cacaua şi praful de sare. Fierbi amestecul la foc mic, aproximativ 10 minute până când se îngroaşă. Îl laşi să se răcorească puţin, apoi îl torni într-o formă de tort cu fund detaşabil.
Separat, pui toate ingredientele pentru umplutură şi le ţii la foc mediu până când compoziţia se îngroaşă. Torni cacaua peste amestecul din forma de tort şi, când s-a răcit, dai prăjitura la frigider pentru cel puţin 2 ore. În momentul servirii, poţi decora feliile de tort cu coacăze.