Prăjitură de migdale cu mure
Murele sunt vedetele acestui sezon. Uite în ce combinaţie le poţi folosi pentru a servi un desert delicios.
Ingrediente
2 bucăţi de unt nesărat, la temperatura camerei
1/3 cană zahăr brun
3 ouă mari, la temperatura camerei
2 căni făină
1 linguriţă praf de copt
¾ cană făină de migdale
½ linguriţă sare
½ cană smântână
1 cană mure proaspete
Mod de preparare
Preîncălzeşte cuptorul la 350 grade.
Pune hârtie de copt în tavă şi las-o deoparte.
Folosind un mixer, amestecă untul cu zahărul pentru 2-3 minute. Adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând după fiecare adăugare. Într-un bol mare, separat, combină făina, praful de copt, făina de migdale şi sarea. Adaugă toate aceste ingrediente în compoziţia de ou şi amestecă la viteză mică.
Adaugă smântâna şi amestecă până se încorporează. Pune aluatul format în tavă şi presară murele. Pune tava la cuptor şi las-o pentru 55-60 de minute. Scoate tava din cuptor şi lasă prăjitura să se răcească complet înainte de a fi servită.
Sursa: Urban Bakes