Prăjitură de orez cu piersici şi bezea

Luăm rareori orezul în calcul atunci când vrem să preparăm o prăjitură. Ni-l imaginăm de cele mai multe ori cu nişte legume mexicane, ori ca garnitură lângă o friptură, nişte ficăţei de pui sau simplu cu puţin curry ori şofran. Dar noi avem o reţetă de desert, o prăjitură de orez cu piersici şi bezea cu care ne putem răsfăţa oricând.
Prăjitură de orez cu piersici şi bezea - Ingrediente (1 prăjitură)
250 g orez 1 l lapte 150 g zahăr 4 ouă 1 lingură unt sare 1 borcan compot de piersici
Prăjitură de orez cu piersici şi bezea - Mod de preparare
Scurgi piersicile şi le tai. Fierbi orezul cu laptele, un praf de sare şi jumătate din cantitatea de zahăr. După ce s-a fiert, dai deoparte la răcorit. Separi ouăle şi freci gălbenuşurile cu puţină sare. Baţi albuşurile bezea cu restul de zahăr.
Ungi cu unt o formă dreptunghiulară. Torni jumătate din compoziţie şi aşezi din loc în loc jumătăţi de piersică. Pui restul de orez. Deasupra întinzi bezeaua şi nivelezi. Dai tava la cuptor până se rumeneşte bezeaua.
foto: profimedia