Prăjitură de orez cu piersici şi bezea

prajitura de orez cu piersici si bezea jpeg

Luăm rareori orezul în calcul atunci când vrem să preparăm o prăjitură. Ni-l imaginăm de cele mai multe ori cu nişte legume mexicane, ori ca garnitură lângă o friptură, nişte ficăţei de pui sau simplu cu puţin curry ori şofran. Dar noi avem o reţetă de desert, o prăjitură de orez cu piersici şi bezea cu care ne putem răsfăţa oricând.

Prăjitură de orez cu piersici şi bezea - Ingrediente (1 prăjitură)

250 g orez 1 l lapte 150 g zahăr 4 ouă 1 lingură unt sare 1 borcan compot de piersici

Prăjitură de orez cu piersici şi bezea - Mod de preparare

Scurgi piersicile şi le tai. Fierbi orezul cu laptele, un praf de sare şi jumătate din cantitatea de zahăr. După ce s-a fiert, dai deoparte la răcorit. Separi ouăle şi freci gălbenuşurile cu puţină sare. Baţi albuşurile bezea cu restul de zahăr.

Ungi cu unt o formă dreptunghiulară. Torni jumătate din compoziţie şi aşezi din loc în loc jumă­tăţi de piersică. Pui restul de orez. Deasupra întinzi bezeaua şi nivelezi. Dai tava la cuptor până se rumeneşte bezeaua.

foto: profimedia