Prăjitură din budincă de vanilie cu caise

prajitura din budinca de vanilie cu caise jpeg

Dacă ai probleme de anemie, mineralele prezente în caise, îndeosebi cupru, fier şi magneziu îţi pot fi de ajutor în combaterea ei. Prăjitura din budincă de vanilie cu caise este pe cât de delicioasă pe atât de săntoasă.

Prăjitură din budincă de vanilie cu caise - Ingrediente

Pentru blat 4 ouă 4 linguri zahăr 3 linguri făină 1 lingură cacao 1 esenţă de rom

1 plic praf budincă

de vanilie

500 ml lapte

4 linguri zahăr

100 g ciocolată cu lapte

500 g caise

30 g fulgi de migdale

Prăjitură din budincă de vanilie cu caise - Cum se prepară

Cele patru albuşuri se bat spumă, se adaugă zahărul şi se bat până se topeşte. Se pun pe rând gălbenuşurile, esenţa de rom, făina şi cacaua, amestecând uşor de jos în sus ca să nu se lase compoziţia. Se toarnă într-o formă de tort cu pereţi detaşabili tapetată şi unsă şi se dă la cuptor pentru 30 de minute. Se lasă să se răcească. Se fierbe budinca de vanilie cu laptele şi cu zahărul până se îngroaşă, după care se dă să se răcească. Se opăresc caisele, se taie în jumătate şi se curăţă de pieliţă şi de sâmburi. Se întinde budinca de vanilie peste blat şi se aşază jumătăţile de caise. Se dă la rece o oră. Se topeşte ciocolata pe baie de ­aburi cu puţin ulei şi se întinde cu o spatulă pe partea laterală a prăjiturii din budincă de vanilie cu caise, apoi se decorează cu fulgii de migdale.