Prăjitură dulce-acrişoară cu vişine

prajitura cu visine jpeg

Vişinele, fructele revitalizante ale verii, pot fi folosite în deserturi delicioase, deşi au un gust mai acrişor decât cireşele. Conţin puţine calorii şi zaharuri, ajutând la arderea caloriilor. Încearcă o prăjitură gustoasă, care te va cuceri de la prima degustare.

Ingrediente

400 g vişine

50 ml ulei

5 ouă

150 g făină

100 g zahăr

1 praf de sare

1 pliculeţe zahăr vanilat

coaja rasă de la 1 lămâie

2 linguriţe zeamă de lămâie

2 linguriţe praf de copt

Mod de preparare

Speli vişinele, le cureţi de sâmburi şi le scurgi bine. Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă împreună cu zahărul, zahărul vanilat, praful de sare şi zeama de lămâie. Freci gălbenuşurile cu uleiul şi încorporezi în spuma de albuşuri. Adaugi coaja rasă de lămâie, făina şi praful de copt.

Torni compoziţia într-o tavă unsă cu puţin ulei şi tapetată cu hârtie de copt. Aşezi fructele deasupra. Dai la cuptorul încins la temperatură mare timp de 10 minute. Reduci focul şi mai laşi încă 20 de minute sau până trece testul cu scobitoarea. Serveşti prăjitura cu zahăr pudră.

Sursa http://prettysimplesweet.com