Prăjitură fină

Pregăteşte o prăjitură simplă şi rapidă, dar fină şi specială, tocmai datorită umpluturii cu nuci caju.
Ingrediente (1 tavă)
Pentru blat 500 g făină 200 g unt 250 g zahăr 1 linguriţă bicarbonat 2 ouă 500 g smântână
1 kg smântână cu 30% grăsime
150 g zahăr
200 g caju sfărâmat
Mod de preparare
Pentru blat, mixezi ouăle cu zahărul, apoi adaugi smântâna şi continui să baţi. Topeşti untul şi-l torni peste compoziţia de ouă împreună cu făina şi bicarbonatul. Amesteci până se omogenizează toate ingredientele, iar aluatul obţinut îl pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi-l dai la cuptorul preîncălzit la 170 °C aproximativ 30 de minute sau până trece testul scobitorii.
Între timp, prepari crema. Baţi smântâna cu zahărul până se îngroaşă. Blatul răcit îl tai în trei părţi egale şi ungi fiecare bucată de blat cu crema de smântână. Decorezi prăjitura cu caju măcinat.