Prăjitură glazurată cu vanilie

shutterstock 11512165 jpeg

Vanilia....Mmmm...Această „răsfăţată“ a cofetăriilor, a dulciurilor şi zilelor parfumate.

Ingrediente

Pentru foi

500 g făină 200 g unt sau margarină 2 ouă 1 lingură oţet 1 praf de sare

Pentru cremă

3 linguri făină

1 l lapte

6 ouă

150 g zahăr

1/2 baton vanilie

100 g coajă de portocală confiată

Pentru glazură

400 g zahăr pudră

2 labuşuri

zeama de la 2 lămâi

Mod de preparare

Se amestecă făina cu untul, ouăle, oţetul, sarea şi 2-3 linguri de apă până se obţine un aluat omogen. Se pune la rece 30 de minute.

Se împarte aluatul în două, se întind foi dreptunghiulare egale şi se coc pe rând într-o tavă unsă cu ubnt şi tapetată cu făină.

Se fierbe laptele cu batonul de vanilieşi după câteva clocote se ia de pe foc. Separat, se bat ouăle cu zahărul, se adaugă făina, se diluează crema cu laptele cald turnat treptat. Compoziţia se fierbe, amestecând până se îngroaşă. După răcire, se adaugă coaja de portocală confiată, tocată mărunt.

Se întinde crema rece între foi şi se toarnă glazura preparată din albuşurile bătute bine cu zahărul pudră şi cu zeama de lămâie. Prăjitura se ţine la rece 2-3 ore înainte de a se servi.

sursa foto: Shutterstock



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg