Prăjitură glazurată cu vanilie

shutterstock 11512165 jpeg

Vanilia....Mmmm...Această „răsfăţată“ a cofetăriilor, a dulciurilor şi zilelor parfumate.

Ingrediente

Pentru foi

500 g făină 200 g unt sau margarină 2 ouă 1 lingură oţet 1 praf de sare

Pentru cremă

3 linguri făină

1 l lapte

6 ouă

150 g zahăr

1/2 baton vanilie

100 g coajă de portocală confiată

Pentru glazură

400 g zahăr pudră

2 labuşuri

zeama de la 2 lămâi

Mod de preparare

Se amestecă făina cu untul, ouăle, oţetul, sarea şi 2-3 linguri de apă până se obţine un aluat omogen. Se pune la rece 30 de minute.

Se împarte aluatul în două, se întind foi dreptunghiulare egale şi se coc pe rând într-o tavă unsă cu ubnt şi tapetată cu făină.

Se fierbe laptele cu batonul de vanilieşi după câteva clocote se ia de pe foc. Separat, se bat ouăle cu zahărul, se adaugă făina, se diluează crema cu laptele cald turnat treptat. Compoziţia se fierbe, amestecând până se îngroaşă. După răcire, se adaugă coaja de portocală confiată, tocată mărunt.

Se întinde crema rece între foi şi se toarnă glazura preparată din albuşurile bătute bine cu zahărul pudră şi cu zeama de lămâie. Prăjitura se ţine la rece 2-3 ore înainte de a se servi.

sursa foto: Shutterstock