Prăjitură în două culori

italian sponge cake jpeg

O armonie de gusturi şi culori este această prăjitură! Şi ca să te convingi, trebuie neapărat să o prepari şi tu!

Ingrediente

Pentru blatul alb

5 ouă 5 linguri zahăr 5 linguri făină 1 portocală 1 pachet praf de copt un praf de sare

Pentru blatul maro:

3 ouă

3 linguri zahăr

2 linguri făină

2 linguri cacao

un vârf de cuţit cu praf de copt

1 esenţă de rom

un praf de sare

Pentru cremã:

500 ml lapte

5 linguri zahăr

3 linguri făină

1 pachet margarină

1 esenţă de rom

3 linguri cacao

Pentru decor:

200 g ciocolată albă

2 linguri margarină

bombonele

Mod de preparare

Pentru ambele blaturi se separă albuşurile de gălbenuşuri şi se bat spumă cu un praf de sare. Se adaugă zahărul şi se bate în continuare. La cel alb se adaugă zeama şi coaja rasă de portocală şi făina amestecată cu praful de copt. La cel maro se adaugă cacaua, esenţa de rom şi făina amestecată cu praful de copt. Se introduce

fiecare la cuptor pentru 20 de minute, după care se lasă la răcit.

Laptele se amestecă cu zahărul, cacaua şi cu făina şi se pune pe foc. Se lasă până se îngroaşă, amestecând continuu, după care se dă deoparte şi se amestecă cu margarina şi cu esenţa de rom. Se lasă un pic la răcit.

Blatul alb se taie în două. Se aşază prima parte de blat alb, se pune jumătate din cremă, blatul maro, cealaltă parte de cremă şi apoi al doilea blat alb. Ciocolata se topeşte cu două linguri de margarină, se întinde pe prăjitură şi se nivelează. Se decorează cu bombonele.

sursa foto: Fotolia