Prăjitură în straturi

prajitura in straturi jpeg

Cea mai bună prăjitură în straturi este evident cea care are ciocolată şi vanilie. Obţii astfel două creme sau foi ale căror gusturi şi arome se îmbină perfect.

Ingrediente pentru prăjitură în straturi

Pentru foaia albă 200 g făină 2 ouă 3 linguri zahăr 50 g margarină 1 linguriţă praf de copt

3 ouă

2 linguri făină

3 linguri zahăr

1 lingură cacao

2 linguri nucă măcinată

500 ml lapte

4 gălbenuşuri

200 g zahăr

4 linguri amidon

1 esenţă de vanilie

1 pachet de unt

miez de nucă

ciocolată de menaj

Mod de preparare pentru prăjitură în straturi

Pentru foaia albă, se amestecă 200 g ­făină cu margarina, ouăle, praful de copt şi zahărul. Se întinde o ­foaie care se coace pe ­dosul tăvii 10-15 minute, apoi se lasă la răcit.

Pentru foaia maro, se bat gălbenuşurile spumă cu zahărul, se adaugă făina, ca­caua, nucile şi se încorporează uşor albuşurile bătute spumă tare, amestecând de jos în sus. Se toarnă compoziţia în aceeaşi tavă în care ai copt şi foaia albă, unsă şi tapetată. Se dă la cuptor pentru 25 de minute.

Se amestecă laptele cu gălbenuşurile, amidonul, zahărul, esenţa de vanilie şi se fierbe compoziţia, pe foc mic, ­până se îngroaşă. Se dă deo­parte şi ­după ce s-a răcit, se încorporează untul frecat spumă, lingură cu lingură. Se montează prăjitura în tavă. Se aşază foaia albă, se întinde jumătate din cremă, foaia de cacao şi cealaltă jumătate de cremă. Se decorează prăjitura în straturi cu nuci, ciocolată rasă şi cu puţină cacao.

Tort cu biscuiţi

Tort cu biscuiţi

Tartă cu mere, săracă în potasiu

Tartă cu mere, săracă în potasiu

Tartă cu dovleac şi ciocolată albă

Tartă cu dovleac şi ciocolată albă