Prăjitură Lamington
Aflată la mii de kilometri, Australia ne stârneşte interesul prin tradiţiile, obiceiurile şi mâncărurile uşor exotice. Te invităm, aşadar într-o călătorie culinară pe care o începem azi cu această prăjitură.
Ingrediente
Pentru blat
3 ouă 14 linguri zahăr 2 pliculeţe zahăr vanilat 15 linguri ulei 15 linguri lapte 18 linguri făină 1 praf de copt sare 2 linguri cacao
Pentru glazură
200 g ciocolată albă
100 g zahăr
200 ml lapte
200 g unt
nucă măcinată
fulgi de cocos
Mod de preparare
Mixezi ouăle cu un praf de sare, adaugi zahărul şi pe cel vanilat, uleiul, apoi făina cernută cu praful de copt şi pudra de cacao, alternată cu laptele. Torni totul
într-o formă tapetată cu folie de copt şi o introduci în cuptorul preîncălzit pentru circa 35 de minute.
Pentru glazură, topeşti, în bain-marie, ciocolata în lapte cu zahărul şi cu untul. Tai prăjitura rece în cubuleţe şi le scufunzi pe rând în glazura de ciocolată fierbinte, apoi le tăvăleşti prin nucă măcinată sau fulgi de cocos.
sursa foto StockFood