Prăjitură Mickey Mouse

1366817715 7135micky 20mouse jpeg

Ai aşteptat ziua de sâmbată să prepari un desert  pentru cei mici şi nu numai? Iată ce reţetă îţi propunem: Ingrediente

1 ½ plic drojdie uscată

450 g făină

150 g iaurt

50 ml ulei

180 g zahăr

6 ouă

1 lingură nucă de cocos

1 linguriţă coajă portocală rasă

Pentru decor

½ plic budincă vanilie

100 g alune sfărâmate

30 g nucă de cocos rasă

bombonele ciocolată sau ciocolată de menaj

Mod de preparare:

Pentru blat, amesteci ingredientele în ordinea menţionată. Le omogenizezi până se dizolvă zahărul. Ai nevoie de două forme rotunde. Una va fi capul şoricelului, iar din cealaltă decupezi urechile. Ungi formele cu unt, torni compoziţia de la punctul 1 şi coci în cuptorul bine încins.

Le laşi să se răcească şi le scoţi din formă. Scobeşti interiorul blatului lăsând o margine de 2 cm. Acesta va fi capul şoricelului în care pui budinca. Amesteci alunele sfărâmate cu budinca preparată conform indicaţiilor de pe plic. Cu crema obţinută umpli blatul scobit şi ungi lateralele prăjiturilor. Le aşezi astfel încât să obţii un cap şi două urechiuşe. Nivelezi budinca şi pudrezi capul cu nucă de cocos, iar urechile cu ciocolată rasă. Cu bombonele şi ciocolată „construieşti” nasul, ochii şi gura şoricelului.