Prăjitura Napoleon - reţeta originală

prajitura napoleon reteta originala jpeg

Pentru prăjitura Napoleon există mai multe variante de preparare şi de decorare. Noi îţi prezentăm, astăzi, prăjitura Napoleon – reţeta originală. Iată cum se prepară şi ce ingrediente sunt necesare pentru acest desert special:

Ingrediente pentru prăjitura Napoleon – reţeta originală:

-2 căni de făină +4 linguri de făina, -1 cutie de margarină de 250 de grame, - 1 cutie (100 de grame) de smântână, - 1 litru lapte, - 3 ouă, - 300 grame de zahăr, - 1 zahăr vanilat.

Prăjitura Napoleon – reţeta originală. Metoda de preparare

FOILE: Pentru prăjitura Napoleon (reţeta originală), se pune pe masă făina, iar peste aceasta se pune margarină (este necesar ca margarina să fie scoasă din frigider cu 2-3 ore înainte de pregătirea acestei reţete) şi smântâna. Din toate aceste ingrediente se face un aluat care se bagă pentru jumătate de oră (chiar 45 de minute) la frigider. După ce au trecut cele 30-45 de  minute, se scoate aluatul de la frigider şi se taie în opt bucăţi. Din fiecare bucată se face câte o bilă. Din acestea, se fac opt foi subţiri.

CREMA:  Trei gălbenuşuri de ou, zahărul, zahărul vanilat, 4 linguri de făina şi un pic din lapte se amestecă. Apoi  se adaugă restul de lapte rămas şi se pun la foc. Se mestecă în continuu până când se îngroaşă crema. Această compoziţie se dă la rece. Se bat cele trei albuşuri spumă. Se sfărâmă într-un bol separat una dintre foi. Apoi se ia crema ce a fost dată la rece, se adaugă în ea foia sfărâmată şi albuşurile spumă. Cele şapte foi rămase se ung cu această cremă. Lăsaţi prăjitura la temperatura camerei timp de două ore. Apoi o băgaţi la frigider pentru alte două ore.

Prăjitura Napoleon – reţeta originală este un desert delicios, demn de un răsfăţ regesc. Se taie şi se serveşte alături de o limonadă de lămâie cu mentă.

Poftă bună!