Prăjitură pufoasă cu brânză şi blat de biscuiţi

prajitura cu branza jpeg

Secretul acestei prăjituri constă în faptul că toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei. De asemenea, evită să deschizi des cuptorul în timpul coacerii, pentru că nu vei mai obţine o prăjitură pufoasă cu brânză şi blat de biscuiţi, ci una puţin uscată.

De ce ai nevoie pentru prăjitură pufoasă cu brânză şi blat de biscuiţi

Pentru blat

5 linguri unt

12 biscuiţi digestivi

50 g zahăr

1 praf sare

Pentru cremă

1 kg brânză sau cremă de brânză

250 g zahăr

zeama de la 1 lămâie

coaja de la 1 lămâie

4 ouă

200 g smântână grasă

4-5 linguri dulceaţă de afine

Prăjitura pufoasă cu brânză şi blat de biscuiţi - Mod de preparare

Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Macini biscuiţii şi-i amesteci cu untul topit, zahărul şi sarea. Pui blatul în tavă şi-l presezi uşor, ridicându-l puţin pe marginile vasului. Dai tava la cuptor 15 minute, până când blatul se usucă. Îl scoţi şi-l laşi la răcit.

Mixezi brânza sau crema de brânză cu zahărul până când capătă o consistenţă fină. Dacă foloseşti brânză proaspătă ai grijă ca aceasta să fie bine scursă. Adaugi coaja şi zeama de lămâie şi ouăle, unul câte unul. La final, pui smântâna şi mai mixezi 2-3 minute. Torni umplutura peste blat şi nivelezi. Fierbi apă şi pui tava în vas, având grijă ca apa să atingă doar jumătate din tavă. Dai ambele vase la cuptor şi ţii prăjitura aproximativ 90 de minute. Este gata când se rumeneşte pe margini. O scoţi din apă şi o  laşi la răcit. O scoţi din formă doar când este complet rece. Întinzi deasupra dulceaţă de afine.

Sursa foto http://www.pepperdelight.com

http://www.pepperdelight.com

Prăjitură pufoasă cu prune

Prăjitură pufoasă cu prune

Prăjitură pufoasă cu gem

Prăjitură pufoasă cu gem

Prăjitură pufoasă cu struguri

Prăjitură pufoasă cu struguri

Prăjitură cu afine şi cremă de lămâie

Prăjitură cu afine şi cremă de lămâie

Cea mai bună prăjitură cu pere şi migdale

Cea mai bună prăjitură cu pere şi migdale