Prăjitură pufoasă cu brânză şi blat de biscuiţi

Secretul acestei prăjituri constă în faptul că toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei. De asemenea, evită să deschizi des cuptorul în timpul coacerii, pentru că nu vei mai obţine o prăjitură pufoasă cu brânză şi blat de biscuiţi, ci una puţin uscată.
De ce ai nevoie pentru prăjitură pufoasă cu brânză şi blat de biscuiţi
Pentru blat
5 linguri unt
12 biscuiţi digestivi
50 g zahăr
1 praf sare
Pentru cremă
1 kg brânză sau cremă de brânză
250 g zahăr
zeama de la 1 lămâie
coaja de la 1 lămâie
4 ouă
200 g smântână grasă
4-5 linguri dulceaţă de afine
Prăjitura pufoasă cu brânză şi blat de biscuiţi - Mod de preparare
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Macini biscuiţii şi-i amesteci cu untul topit, zahărul şi sarea. Pui blatul în tavă şi-l presezi uşor, ridicându-l puţin pe marginile vasului. Dai tava la cuptor 15 minute, până când blatul se usucă. Îl scoţi şi-l laşi la răcit.
Mixezi brânza sau crema de brânză cu zahărul până când capătă o consistenţă fină. Dacă foloseşti brânză proaspătă ai grijă ca aceasta să fie bine scursă. Adaugi coaja şi zeama de lămâie şi ouăle, unul câte unul. La final, pui smântâna şi mai mixezi 2-3 minute. Torni umplutura peste blat şi nivelezi. Fierbi apă şi pui tava în vas, având grijă ca apa să atingă doar jumătate din tavă. Dai ambele vase la cuptor şi ţii prăjitura aproximativ 90 de minute. Este gata când se rumeneşte pe margini. O scoţi din apă şi o laşi la răcit. O scoţi din formă doar când este complet rece. Întinzi deasupra dulceaţă de afine.
Sursa foto http://www.pepperdelight.com
Prăjitură cu afine şi cremă de lămâie
Prăjitură cu afine şi cremă de lămâie