Prăjitură pufoasă cu cireşe

1366977164 0449prajitura 20cu 20cirese 20uscate jpeg

Adevărate trufandale ale acestei luni, cireşele ne încântă cu savoarea lor desăvârşită. Mai mult,  ele prind un gust minunat dacă le prepari în prăjituri. Iată de ce ingrediente ai nevoie ca să prepari cea mai bună prăjitură pufoasă cu cireşe!

Ingrediente:

100 g cireşe uscate sau proaspete ½ linguriţă esenţă de migdale 300 g făină 1 plic praf de copt 1 praf de sare 200 g zahăr 100 ml iaurt degresat 50 ml ulei 1 ou mare şi 1 albuş 150 g miez de nucă măcinat zahăr pudră pentru decor

4

1h 30 min

medie

Preparare:

Pui cireşele uscate într-un bol, torni apă caldă peste ele şi le laşi 20 de minute să se hidrateze. Le strecori şi le usuci într-un prosop absorbant. Dacă prepari prăjitura pufoasa cu cireşe proaspete, scoate-le sâmburii, lasă-le 30 de minute la scurs şi apoi dă-le prin făină.

Amesteci într-un castron mare făina cernută cu praful de copt, zahărul şi sarea, adaugi iaurtul, apoi cireşele hidratate, esenţa, uleiul, gălbenuşul şi amesteci bine.

La sfârşit, adaugi albuşurile bătute spumă. Torni compoziţia în forme rotunde, presari nucile amestecate cu o lingură de zahăr şi pui formele cu prajitura pufoasa cu cirese la copt pentru 35 de minute. După ce s-au copt, le laşi să se răcească în forme, le scoţi şi le presari cu zahăr pudră.

Prajitura pufoasa cu gem

Prajitura pufoasa cu gem

Prajitura cu crema de portocale

Prajitura cu crema de portocale

Prajitura cu mac

Prajitura cu mac