Prăjitură pufoasă cu gem

prajitura pufoasa cu gem jpeg

Pentru această prăjitură pufoasă cu gem, noi am folosit gem de caise, dar tu poţi folosi orice fel de gem sau dulceaţă vrei. Important este ca blatul să fie pufos. Despre caise trebuie să ştii că au un conţinut foarte ridicat de potasiu şi de vitamina C şi tocmai de aceea sunt bune în tratarea asteniei, depresiei, insomnieişi oboselii cronice. O cură cu aceste fructe te revigorează şi îţi tonifică sistemul nervos.

Prăjitură pufoasă cu gem - Ingrediente (12 porţii)

300 g făină 300 g zahăr 6 ouă 170 ml ulei 1 praf de copt 1 praf sare 1 pacheţel zahăr vanilat 1 praf scorţişoară măcinată coajă rasă de lămâie 300 g gem de caise pentru umplut 50 g zahăr pudră aromatizat cu vanilie

Prăjitură pufoasă cu gem - Cum se prepară

Se amestecă 1/3 din cantitatea de zahăr cu făina şi praful de copt. Ouăle întregi se mixează timp de 10 minute cu sarea, scorţişoara, coaja rasă de lămâie, za­hărul vanilat, restul de zahăr şi ­uleiul adăugat treptat, ca la maioneză.

Când compoziţia de ouă şi-a dublat volumul şi a devenit spumoasă, se adaugă amestecul de făină cu zahăr şi praful de copt. Se amestecă cu o lingură de lemn, având grijă ca aluatul să rămână în continuare aerat.

Se toarnă alua­tul preparat într-o tavă unsă şi tapetată cu făină. Se adaugă gemul la mijloc. Se introduce tava la cuptor pentru 40-45 de minute, la foc potrivit. Se taie pe jumătate după ce se răceşte complet. Se serveşte prăjitura pudrată cu zahăr aromatizat cu vanilie.