Prăjitură pufoasă cu mere

Una dintre cele mai uşoare reţete pe care o poţi prepara este chiar această prăjitură cu mere.
De ce ai nevoie pentru prăjitură cu mere
Pentru blat ● 250 g unt ● coaja de la 1 lămâie ● 1 plic zahăr vanilat ● 150 g zahăr ● 4 ouă ● 1 praf de sare ● 270 g făină ● 1 linguriţă praf de copt Pentru umplutură ● 6-7 mere ● 50 g zahăr ● ½ linguriţă scorţişoară ● sucul de la ½ lămâie
Cum se prepară prăjitura cu mere
Mixezi untul moale cu zahărul şi coaja rasă de lămâie până obţii o compoziţie pufoasă. Adaugi ouăle, rând pe rând, şi continui să mixezi. Pui făina cernută, zahărul vanilat, sarea şi praful de copt. Amesteci bine până obţii o masă omogenă.
Cureţi merele de seminţe, le feliezi şi le amesteci cu sucul de lămâie, zahărul şi scorţişoara.
Torni alutul într-o tavă cu hârtie de copt. Peste el pui merele. Coci prăjitura 40-50 de minute, la 190 °C.