Prăjitură pufoasă cu struguri

prajitura pufoasa cu struguri jpeg

Când alegeţi strugurii aceştia trebuie să fie tari şi bine copţi, fiindcă după ce sunt culeşi nu se mai coc. Mestecă şi coaja pentru că ea conţine cei mai mulţi nutrienţi. Resveratrolul, prezent în cantitate mare doar în strugurii negri, inhibă dezvoltarea şi înmulţirea celulelor canceroase, favorizează colesterolul bun, este antidiabetic. Pentru a profita de resveratrol trebuie neapărat să mesteci coaja boabelor. Prepară cu cei mai buni struguri cumpăraţi o gustoasă prăjitură pufoasă cu struguri.

Prăjitură pufoasă cu struguri - Ce ai nevoie

200 g făină 150 g zahăr 6 ouă 5 linguri apă esenţă de vanilie 1 praf de sare 1 ciorchine mare de struguri albi 2 linguri zahăr pudră aromatizat cu vanilie pentru decor

Prăjitură pufoasă cu struguri - Mod de preparare

Se bat gălbenuşurile cu zahărul, praful de sare şi cu cele 5 linguri de apă. Se adaugă esenţă de vanilie , după gust, şi făina în ploaie. Separat, se bat albuşurile spumă tare şi se amestecă delicat cu prima compoziţie.

Se toarnă compoziţia într-o formă rotundă, detaşabilă, unsă şi tapetată cu făină. Se introduce în cuptorul preîncălzit pentru circa 15 minute. Între timp, se desfac boabele de struguri de pe ciorchine şi se scot cu atenţie sâmburii, folosind o scobitoare.

Se scoate forma din cuptor, se aşază deasupra boabele de struguri şi se reintroduce în cuptor pentru încă 20-30 de minute, până trece testul cu scobitoarea. După răcorire, se pudrează cu zahăr aromatizat cu vanilie, se porţionează şi se serveşte.