Prăjitură răsturnată cu piersici

Fie că sun piersici ori nectarine, aceste fructe anunţă cu surle şi trâmbiţe sosirea verii. Aşa că te invităm la o felie din această prăjitură răsturnată cu piersici cu care te poţi răsfăţa într-o după-amiază de vară.
Prăjitură răsturnată cu piersici - Ingrediente (1 tavă)
7-8 piersici bine coapte şi descojite 7 linguri zahăr pentru topit 1 pahar făină 1 pahar zahăr pudră 1 ou 1 pahar lapte 10 g praf de copt 100 g unt 1 pliculeţ zahăr vanilat coaja de la 1 lămâie unt 1 pahar sirop de coacăze roşii câteva coacăze roşii pentru ornat
Prăjitură răsturnată cu piersici - Mod de preparare
Pentru blat, amesteci praful de copt cu făina. Baţi oul şi îl încorporezi cu laptele şi cu zahărul pudră, apoi torni făina, în ploaie, zahărul vanilat, coaja de lămâie şi amesteci continuu. Topeşti untul şi-l încorporezi în aluat.
Ungi un vas rotund cu unt şi presari cele 7 linguri de zahăr, apoi dai tava la cuptor şi ţii până când zahărul se caramelizează. Scoţi şi aşezi piersicile tăiate jumătăţi, iar deasupra torni aluatul.
Dai tava la cuptorul încins şi ţii aproximativ 45 de minute. Scoţi vasul, laşi puţin la răcorit, apoi aşezi un platou deasupra vasului şi răstorni prăjitura. Serveşti după ce s-a răcit, ornată cu coacăze şi stropită cu sirop de coacăze.
Cremă de piersici cu ciocolată
Cremă de piersici cu ciocolată
Cea mai bună plăcintă cu piersici