Prăjitură Regina Maria cu nucă
Una dintre cele mai bune prăjituri pe care le-ai putea prepara sau gusta vreodată. Învaţă cum se face prăjitura Regina Maria cu nucă!
De ce ai nevoie pentru prăjitura Regina Maria cu nucă
Pentru blat
200 g nucă
9 albuşuri
4 linguri făină
1 lingură praf de copt
8 linguri zahăr
Pentru cremă
9 gălbenuşuri
150 g zahăr
2 linguri cacao
100 g ciocolată
250 g unt
Cum se prepară prăjitură Regina Maria cu nucă
Baţi albuşurile spumă tare împreună cu zahărul. Când bezeaua s-a întărit pui nuca sfărâmată, făina şi praful de copt. Amesteci şi torni blatul într-o tavă cu hârtie de copt. Ţii la cuptor până ce se rumeneşte uşor. Topeşti ciocolata şi o amesteci cu cacaua. Freci gălbenuşurile cu zahărul şi încorporezi ciocolata. Aşezi compoziţia pe baie de aburi şi amesteci până se îngroaşă. După ce s-a răcorit încorporezi untul frecat spumă. Întinzi crema peste blat şi ţii prăjitura la rece. Dacă vrei, poţi turna pe deasupra şi o glazură de ciocolată.