Prăjitură Regina Maria cu nucă

prajitura cu ciocolata si fistic jpeg

Una dintre cele mai bune prăjituri pe care le-ai putea prepara sau gusta vreodată. Învaţă cum se face prăjitura Regina Maria cu nucă!

De ce ai nevoie pentru prăjitura Regina Maria cu nucă

Pentru blat

200 g nucă

9 albuşuri

4 linguri făină

1 lingură praf de copt

8 linguri zahăr

Pentru cremă

9 gălbenuşuri

150 g zahăr

2 linguri cacao

100 g ciocolată

250 g unt

Cum se prepară prăjitură Regina Maria cu nucă

Baţi albuşurile spumă tare împreună cu zahărul. Când bezeaua s-a întărit pui nuca sfărâmată, făina şi praful de copt. Amesteci şi torni blatul într-o tavă cu hârtie de copt. Ţii la cuptor până ce se rumeneşte uşor. Topeşti ciocolata şi o amesteci cu cacaua. Freci gălbenuşurile cu zahărul şi încorporezi ciocolata. Aşezi compoziţia pe baie de aburi şi amesteci până se îngroaşă. După ce s-a răcorit încorporezi untul frecat spumă. Întinzi crema peste blat şi ţii prăjitura la rece. Dacă vrei, poţi turna pe deasupra şi o glazură de ciocolată.