Prăjitura „Sărut de ciocolată“, cel mai rafinat desert

Un desert delicios cu trei straturi de ciocolată, această prăjitură îţi va încânta simţurile şi te va cuceri de la prima degustare. Încercă şi tu un „sărut de ciocolată“ şi împarte-l şi cu cei dragi!
Ingrediente
Primul blat
200 g ciocolată amăruie
120 g unt nesărat
4 ouă
1 linguriţă esenţă de vanilie
3 linguriţe cafea instant
1 praf de sare
80 g zahăr brun
50 g făină
A prima cremă
5 linguriţe apă fierbinte
200 g ciocolată amăruie topită
2 linguri pudră de cacao
200 ml frişcă lichidă
1 lingură zahăr tos
1 praf de sare
A doua cremă
1 plic gelatină
170 g ciocolată albă sau fulgi de ciocolată albă
170 ml frişcă lichidă
50 ml apă rece
Mod de preparare
Pentru blat, mixezi albuşurile cu zahărul până obţii o compoziţie omogenă. Încorporezi esenţa de vanilie, gălbenuşurile, cafeaua instant, făina şi ciocolata topită la microunde, pe care ai lăsat-o la răcit 5 minute. Adaugi praful de sare şi mixezi până se omogenizează perfect. Torni într-o tavă cu pereţi detaşabili, tapetată cu hârtie de copt. Dai la cuptorul încălzit la 180 °C, aproximativ 15 minute sau până când trece testul cu scobitoarea.
Pentru prima cremă, amesteci foarte bine toate ingredientele. Dai la congelator crema obţinuta, aproximativ 25 de minute. Mixezi apoi la viteză mare câteva minute. Distribui uniform mousse-ul obţinut peste blat.
Laşi gelatina la hidratat în apă rece 10 minute. Combini apoi cu ciocolata topită pe baie de aburi şi frişca lichidă. Torni crema de ciocolată albă peste celelaltă cremă. Dai la rece 2 ore. Decorezi cu ciocolată rasă.
Sursa http://redcookbook.net