Prăjitură tăvălită în nucă de cocos

prajitura jpeg

În Marea Britanie şi Noua zeelenadă este cunoscută sub numele de prăjitura Lamington, fiind numită după lordul Lamington, care a fost guvernator în Queensland. Însă, indiferent de nume, prăjitura este un desert uşor de preparat.

De ce ai nevoie pentru prăjitură

Pentru blat

225 g făină

2 linguriţe praf de copt

120 g unt

150 g zahăr

2 ouă

125 ml lapte

Pentru decor

25 g unt

120 ml lapte

25 g cacao

450 g zahăr pudră

200 g fulgi de nucă de cocos

Cum se prepară prăjitura

Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă.

Pui făina cu praful de copt şi untul şi amesteci până când obţii o consistenţă sfărâmicioasă. Adaugi zahărul, ouăle, laptele şi omogenizezi. Torni compoziţia în tavă şi o ţii la cuptor până când trece testul scobitorii, apoi o scoţi şi o laşi la răcit.

Pentru glazură, topeşti untul în lapte, adaugi zahărul pudră şi cacaua, apoi omogenizezi.

Tai prăjitura în cuburi egale şi torni glazura peste ele. La final dai fiecare cub prin fulgi de nucă de cocos.

Sursa foto: http://www.loveateverybite.com