Prăjitură Veronica

DSC 3351 jpeg

Ca de fiecare dată, chef Andrei Ţandără ne răsfaţă cu deserturi care mai de care mai apetisante. Este şi cazul celui preparat pentru azi.

Ingrediente

5 ouă 200 g zahăr pudră 2 linguri zahăr brun 500 ml lapte 50 g pesmet 400 g dulceaţă de vişine câteva frunze de mentă

Mod de preparare

Separi gălbenuşurile de albuşuri. Pui gălbenuşurile într-o oală, torni 500 ml lapte şi cele 2 linguri de zahăr brun, amesteci bine şi ţii la foc mic, amestecând continuu, până când începe să fiarbă. Dai deoparte.

Separat, într-un bol, baţi albuşurile spumă tare cu zahărul pudră.

În compoziţia de gălbenuşuri adaugi 50 g pesmet şi îl încorporezi. Torni amestecul într-o tavă tapetată, presari puţin pesmet pe toată suprafaţa, adaugi dulceaţa, câteva frunze de mentă şi verşi deasupra albuşurile bătute apumă tare.

Dai tava la cuptorul încins aproximativ 10 minute sau până când devine aurie.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg