Prăjiturele cu morcovi, măr şi cremă de brânză

Prăjiurele cu morcovi, măr şi cremă de brânză jpeg

Aceste prăjiturele sunt foarte uşor preparat, aşa că îi puteţi chema şi pe cei mici în bucătărie pentru a da o mână de ajutor.

Ingrediente:

3 căni de făină o jumătate de linguriţă de scorţişoară pisată o jumătate de linguriţă de praf de copt un morcov dat prin răzătoare un măr verde dat prin răzătoare o cană de lapte bătut o jumătate de cană de sos de mere un sfert de cană de ulei de măsline un sfert de cană de miere un ou bătut

Pentru crema de brânză:

250 de gr de cremă de brânză

o lingură de miere

o jumătate de linguriţă de scorţişoară pisată

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 180 de grade Celsius. Tapetaţi 18 forme de brioşe cu hârtie pentru copt. Turnaţi făina într-un bol mare. Amestecaţi-o cu praful de copt şi scorţişoara. Faceţi o gaură în centru cu lingura. Amestecaţi morcovul, mărul, laptele bătut, sosul de mere, uleiul de măsline, mierea şi oul. Turnaţi această compoziţie peste prima şi amestecaţi bine. Turnaţi amestecul în formele pentru brioşe şi lăsaţi-le la cuptor timp de 25 de minute. Puneţi crema de brânză, mierea şi scorţişoara într-un bol, amestecaţi bine, iar când prăjiturelele sunt gata, întindeţi această cremă peste ele.

Foto: taste.com.au