Prăjiturele de ciocolată umplute cu bomboane de caramel
Aceste delicioase prăjiturele sunt ideale pentru un desert între mese.
Ingrediente:
o bucată de unt topit o cană de zahăr alb o cană de zahăr brun 2 ouă 2 linguriţe de esenţă de vanilie 2 căni şi un sfert de făină o linguriţă de bicarbonat 2 sferturi de cană de pudră de cacao o cană de nuci pisate 48 de bomboane umplute cu caramel
Mod de preparare:
Bateţi untul până devine o compoziţie cremoasă. Adăugaţi pe parcurs zahărul alb şi brun. Separat, amestecaţi ouăle şi esenţa de vanilie. Adăugaţi făina, bicarbonatul şi pudra de cacao. Turnaţi gradual această compoziţie peste amestectul de unt, adăugând la sfârşit o jumătate de cană de nuci. Acoperiţi şi lăsaţi la răcit timp de 2 ore. Preîncălziţi cuptorul la 175 de grade Celsius. Amestecaţi cealaltă jumătate de cană de nuci cu o lingură de zahăr alb. Scoateţi aluatul din frigider şi divizaţi-l în 4 părţi. Fiecare parte de aluat o veţi tăia în 12 pătrate. Rulaţi fiecare pătrăţel în jurul unei bomboane cu caramel, formând astfel biluţe aplatizate. Scufundaţi-le în amestecul de nuci şi zahăr şi puneţi prăjiturelele la cuptor timp de 8 minute.
Foto: thefoodspatula.blogspot.com