Prăjiturele sandviş cu ciocolată şi mentă

prajiturele sandvis cu ciocolata si menta jpeg

Vă recomandăm cu încredere această reţetă, dar aveţi grijă. S-ar putea ca platoul să se golească în câteva minute.

Ingrediente:

o cană de pudră de cacao o jumătate de cană de făină o jumătate de cană de unt nesărat o jumătate de cană de zahăr granulat 1 ou zahăr pudră un sfert de cană de frişcă 300 de grame de ciocolată rasă 3 sferturi de linguriţă de frunze de mentă tocate 400 de grame de ciocolată tocată mărunt, pentru glazură

Mod de preparare:

Amestecaţi într-un castron, pudra de cacao şi făina. Separat, puneţi într-un bol zahărul şi untul şi amestecaţi bine cu ajutorul unui mixer. Viteza la care este setat aparatul trebuie să fie medie. Se amestecă timp de 3 minute, până obţineţi o compoziţie pufoasă. Adăugaţi oul, apoi setaţi o viteză mai mică. Turnaţi acest amestec peste compoziţia cu făină. Aluatul rezultat, se va împacheta în folie şi se va ţine la frigider aproximativ o oră.

Preîncălziţi cuptorul la 220 de grade Celsius. Mutaţi aluatul pe suprafaţa de lucru, acoperită cu puţin zahăr. Folosiţi forme de prăjiturele pentru a le forma din aluat şi aşezaţi-le într-o tavă acoperită cu hârtie pentru copt. Se lasă la cuptor 10-12 minute.

Amestecaţi într-o crăticioară pe foc mediu, frişca şi ciocolata. Adăugaţi frunzele de mentă. Se lasă apoi la răcit 10-15 minute. Ungeţi prăjitura cu această cremă, apoi aşezaţi alta peste, formând astfel sandvişul. Se lasă la rece 10 minute.

Este timpul pentru glazură. Topiţi ciocolata şi înmuiaţi fiecare prăjitură sandviş în această cremă, apoi aşezaţi-le pe un platou.

Sursa: marthastewart.com