Praz gratinat cu usturoi

praz gratinat cu usturoi jpeg

Gurmanzii înlocuiesc deseori ceapa în mâncare cu prazul pe care îl consideră mult mai gustos, datorită gustului dulceag pe care îl are. De altfel, aşa i se şi spune „ceapa gurmanzilor“. Aşa că vă invităm la o porţie de praz gratinat cu usturoi.

Praz gratinat cu usturoi - Ingrediente (4 porţii)

3 fire praz 2 căţei usturoi 9 felii bacon 10 g unt 100 g caşcaval 200 ml smântână 200 ml supă sare piper

Praz gratinat cu usturoi - Mod de preparare

Cureţi primele două foi de la praz, îl speli sub jet de apă rece şi îl tai, pe fiecare în parte, în trei bucăţi, apoi le opăreşti în apă clocotită 10 minute şi le laşi la scurs.

Ungi un vas cu unt, presari usturoiul feliat şi aşezi bucăţile de praz înfăşurate în bacon. Amesteci supa cu smântâna, potriveşti de sare şi piper, torni peste praz, apoi presari caşcavalul răzuit şi introduci forma în cuptorul bine încins 30 de minute. Serveşti cald sau rece.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg