Pricomigdale glazurate cu ciocolată

pricomigdale glazurate cu ciocolata jpeg

Oricând sunt binevenite nişte pricomigdale glazurate cu ciocolată ca gustări între mese.

Ingrediente (8 porţii)

150 g miez de nucă 100 g făină 4 albuşuri 250 g zahăr pudră 1 praf de copt 1 praf de sare 2 linguri ulei 1 linguriţă esenţă de migdale 1 linguriţă zeamă de lămâie 200 g ciocolată de menaj

Mod de preparare

Se cern, într-un castron mare, făina, praful de copt şi sarea. Separat, se mixează spumă tare albuşurile, adăugând treptat zeama de lămâie şi zahărul pudră. Se adaugă esenţa de migdale, nuca măcinată şi făi­na, amestecând uşor cu o spatulă, apoi se pun grămăjoare, distanţate una de alta, pe o tavă tapetată cu hârtie specială de copt.

Se introduc la cuptor pentru circa 25-30 de minute, după care se lasă să se răcească. Se lipesc două câte două, cu ciocolată de menaj topită în două linguri de ulei şi răcită puţin, şi se decorează deasupra cu ajutorul unui vârf de cuţit înmuiat în ciocolată topită.

foto: Stockfood