Propunerea noastră de sâmbătă: chec cu portocale

Mirosul de portocale te trimite tot timpul cu gândul la anotimpul rece. Poţi „înmuia “ gheaţa de afară cu acest chec cu portocale, delicios şi savuros.
Ingrediente pentru un chec cu portocale
400 g făină 300 g zahăr 150 ml lapte 3 ouă 1 linguriţă praf de copt 170 g unt 100 g suc de portocale 150 g migdale mărunţite coaja rasă de la 3 portocale
150 g zahăr pudră
sucul de la o jumătate de lămâie
1 portocală
Modul de preparare al reţetei de chec cu portocale
Mixezi untul moale cu zahărul şi sucul de portocale. Pui ouăle treptat. La această compoziţie adaugi făina cernută, praful de copt, laptele de la temperatura camerei, coaja rasă de portocale şi migdalele. Se toarnă aluatul obţinut într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor pentru aproximativ 50 de minute, până trece testul scobitorii.
Între timp se prepară glazura. Se amestecă zahărul pudră cu sucul de lămâie şi se toarnă peste checul răcit. Se dă la frigider să se răcească. La final se ornează cu felii de portocală.
sursa foto: Profimedia