Pui cu ardei şi ananas

Un preparat exotic, de inspiraţie asiatică, pui cu alune şi ananas. Trebuie neapărat să încerci această reţetă!
De ce ai nevoie pentru pui cu ardei şi ananas
3 piepţi de pui
făină
piper
ghimbir pudră
curry dulce pudră
ulei
2 ţeline mici
2 cutii ananas bucăţi
200 g unt
sos soia
200 g alune crude
3 ardei graşi
Cum se prepară pui cu ardei şi ananas
Tai piepţii fâşii subţiri peste care presari puţină făină, piper, ghimbir şi curry. Într-o tigaie bine încinsă, în care ai pus şi un strop de ulei, îi prăjeşti până devin aurii şi-i dai deoparte. Procedezi la fel cu ţelinele tăiate fideluţă. Scurgi de zeamă ananasul, îl mărunţeşti şi-l tragi în unt cu puţin ghimbir. La final, stingi cu puţin sos de soia. Poţi prăji puţin alunele, pentru o aromă deosebită sau le poţi lăsa crude. Căleşti ardeii fâşii în unt. La final, amesteci toate ingredintele într-o oală, potriveşti de condimente, sos de soia şi adaugi puţin suc de ananas din cutie. Serveşti cu orez.